صورتحساب الکترونیکی چیست؟

صورتحساب الکترونیکی یک نوع صورتحساب است که فعالان اقتصادی موظف میباشند برای فروش کالاها و خدمات خود از این صورتحساب استفاده کنند. صورتحساب الکترونیکی به صورت سیستمی و توسط سامانه مودیان صادر میگردد . هر صورتحساب دارای شماره اختصاصی 22 رقمی است که توسط سامانه مودیان صادر میشود و به هر صورتحساب شماره ای غیر تکراری اختصاص داده میشود . صورتحساب های الکترونیکی بر اساس نوع فعالیت و کسب و کارها مختلف گوناگون میباشد و تابع الگوهای به خصوصی میباشد.

صورتحساب ها از نظر ماهیت و اطلاعات به 3 نوع تقسیم بندی میشوند :

 1. صورتحساب الکترونیکی نوع اول 

 2. صورتحساب الکترونیکی نوع دوم  

 3. صورتحساب الکترونیکی نوع سوم

 نوع اول : در این نوع صورتحساب کلیه اطلاعات خریدار ، فروشنده  و موضوع معامله ثبت میگردد . امکان ثبت معاملات نقدی و نسیه در این نوع صورتحساب وجود دارد . هر یک از اوناع صورتحساب ور سامانه مودیان قالب و شکل خاص خود را دارند . به هر یک از این قال ها یک الگو گفته میشود . صورتحساب نوع اول 7 الگو مشخص دارد که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد . فروش_فروشارزی_صورتحساب طلا ، جواهر و پلاتین(مختص طلافروشی ها_قرارداد پیمانکاری_قبوض خدماتی_بلیط هواپیما_صادرات

توجه داشته باشید الگوی یا الگوی فروش یا الگوی عمومی محسوب میشود و همچین صورتحساب الکترونیکی نوع اول تنها صورتحسابی است که در آن اعتبار مالیات بر ارزش افزوده پرداختی توسط خریدار قابل قبول است.

 نوع دوم : این صورتحساب مربوط به زمانی میباشد که معاملات به صورت نقدی انجام میپذیرد . در این نوع صورتحساب ، اعتبار مالیاتی ارزش افزوده برای خریدار لحاظ نمیشود . کلیه صورتحسابهای نوع اول که وارد سامانه مودیان میکنید در اظهارنامه ارزش افزوده اعمال میشوند ولی صورتحساب های نوع دوم و سوم اعتبار مالیاتی ارزش لفزوده برای خریدار در نظر گرفته نمیشود.صورتحساب نوع دوم 2نوع الگو دارد : الگوی اول مربوط به فروش و الگوی دوم مرربوط به صورتحساب طلا ،جواهر و پلاتین است . در صورتحساب الکترونیکی نوع اول اطلاعات کمتری نسبت به نوع اول درج میشود . در نوع دوم فقط میتوانیم به اطلاعات فروشنده و اطلاعات کالا و خدمات پی ببریم و از آنجا که در صورتحساب نوع دوم اطلاعات خریدار ثبت نمیشود نمیتوان از آن به عنوان فاکتور خرید استفاده کرد.

 نوع سوم : در این نوع صورتحساب مبلغ پرداخت شده به علاوه اطلاعات اندکی درباره فروشنده ،زمان و تاریخ صدور فیش ذکر میشود . بنابراین نمیتوان از این صورتحساب به عنوان سندی برای محاسبه مالیات استفاده کرد . صورتحساب الکترونیکی نوع سوم همان رسید پرداخت مربوط به درگاه الکترونیکی (خودپرداز) است.بنابراین الگوی مشخصی برای اون وجود ندارد.

صورتحساب الکترونیکی اصلی فروش : فاکتور فروش های مرسوم چه به صورت سنتی و چه به صورت الکترونیکی ، فاکتور اصلی فروش نامیده میشود .

صورتحساب الکترونیکی اصلاحی : گاهی در مواقعی صورتحساب ارسال شده نیاز به ویرایش پیدا میکند در این صورت فروشنده باید یک صورتحساب حاوه شماره منحصر به فرد مالیاتی مرجع تحت عنوان صورتحساب الکترونیکی اصلاحی در سامانه مودیان ثبت کند تا فاکتور مرجع ابطال گردد. بعد از ابطال دیگر امکان ارسال صورتحساب ابطالی برای آن فاکتور وجود ندارد .

صورتحساب الکترونیکی برگشت از فروش : در صورتی که پس از ثبت فاکتور در سامانه مودیان، کالا از طرف خریدار برگشت داده شود، فروشنده باید فاکتوری تحت عنوان صورتحساب الکترونیکی برگشتی در سامانه ثبت کند. انجام این کار برای صورتحساب‌های اصلی و اصلاحی امکان‌پذیر است.

🟢نمایندگی رسمی سپیدار و دشت همکاران سیستم
☎️ 02191099150
📞 09190910517
 www.sepidsystemtehran.ir